Gezond leven

Gezond leven, hoe doe je dat?

We willen allemaal graag gezond zijn, blijven en oud worden. Hoe kun je bereiken dat je gezond leeft?  Volg deze website en vergeet zeker de recepten niet!

Een gezonde levensstijl

We weten allemaal dat gezonde voeding, voldoende slaap en regelmatig lichaamsbeweging belangrijk zijn. Sporten en bewegen is gezond, maar doe dit niet voor het naar bed gaan. Door de adrenaline in je bloed kun je dan niet in slaap komen. Heb je last van stress, probeer hier dan eens yoga. En ook regelmatig lachen is ook heel gezond.

Zorg goed voor je lichaam

Eet zo min mogelijk bewerkte voedingsproducten want onbewerkt dan een stuk gezonder. Eet bij voorkeur geen vlees en fruit uit blik en kant-en-klare maaltijden. Eet het liefst vers fruit en wees royaal met groente en rauwkost. Ook noten bevatten veel voedingsstoffen. Druiven zijn goed voor de hersenen en zo heeft ieder fruit- of groentetype zijn goede eigenschappen. Erg gezonde groentes zijn o.a. boerenkool en broccoli.

Wen jezelf aan om wat vroeger naar bed te gaan en probeer tussen de 6 en 8 uur te slapen. Heb je het gevoel dat je gejaagd leeft en nooit klaar bent met alles wat je moet doen? Maak minder afspraken en plan bewust af en toe een rustdag voor jezelf in.

Denk positief

Wees bewust van je positieve kanten en leer gewoon tevreden met jezelf te zijn. Probeer niet steeds van alles te bereiken, maar geniet van kleine, bijzondere momenten die zomaar op je pad komen.

Veel mensen denken dat ze gelukkig worden van het kopen van nieuwe kleding of spullen. Maar wat denk je van quality time met je kinderen of partner.

Praktische gezonder leven tips

Maak ’s ochtends bakjes geschild fruit of rauwkost klaar voor jezelf en/of je gezinsleden. Hier kun je de hele dag uit ‘snacken’ als je trek hebt.

Neem geen alcohol, rookwaar, koffie en zware of scherp gekruide maaltijden voor het slapengaan. Je lichaam kan dan niet rusten, omdat je spijsvertering actief is.

Doe je computer en andere apparaten op een vast tijdstip ’s avonds uit.

Gezond leven betekent niet automatisch dat je meteen naar de sportschool moet gaan. Maar verander wat dagelijkse gewoontes, waardoor je meer beweegt: werk je regelmatig in het zweet in de tuin of doe lopend je boodschappen.

Door genoeg water te drinken, verklein je het risico op ziekten, zoals darm- en blaaskanker of een hartaanval.