Eiwit dieet

Eiwit dieet

Het eiwit dieet richt zich op de verbranding van overtollig vet door het eten van eiwitten. Het is eigenlijk een ander woord voor “proteïne”.

Behoefte aan calorieën

De dagelijkse caloriebehoefte bestaat uit vetten, koolhydraten én eiwitten. Van vetten en koolhydraten krijg je er dagelijks veel binnen, van eiwitten minder. En juist daar zit winst te behalen, want koolhydraten en vetten zijn de grootste dik makers en eiwitten juist niet. Verder helpen eiwitten je om op gewicht te blijven, zorgen voor spieropbouw en bij het herstellen van beschadigde spieren. Maar het belangrijkste is wel dat eiwitten  een hongergevoel voorkomen

Eigenlijk zijn dat de grote vier voordelen van eiwitten. Het eiwit dieet helpt je afvallen zonder dat je honger zal hebben, zonder dat je hoeft te bewegen en zonder dat je je ellendig gaat voelen.

Smart Protein Drinks

Vet verbranden

Vet verbranden werkt eigenlijk heel simpel. Bij het verrichten van een inspanning heeft je lichaam energie nodig en die energie wordt uit je voeding gehaald. Als je op een dag net zoveel beweegt als dat je aan energie binnenkrijgt, gebeurt er niks. Beweeg je meer, dan zal je vet gaan verbranden.

Bij veel diëten verbrand je naast vet ook spiermassa. En dat is niet goed en juist eiwitten gaan dit proces tegen. Ze zorgen ervoor dat alleen vetmassa wordt verbrand voor energie en dat spiermassa in takt blijft. En verder nog: eiwitten versterken de spiermassa.
Producten voor een eiwit dieet