Afslanken

Afslanken door gezond eten, kan dit?

Afslanken door gezond te eten. Toch lukt het maar weinig mensen om dagelijks gezonde recepten te bereiden, en daardoor écht gewicht te verliezen. Wie zich echter verdiept in de (vele) mogelijkheden, ontdekt dat het wel degelijk kan. Lees hier meer over het “Koolhydraatarm dieet en Eiwit dieet“.

Gevaren van overgewicht

Wie geen gezonde recepten gebruikt en daardoor kampt met overgewicht, heeft verschillende problemen. We zien er dik uit, maar dat is alleen nog maar de buitenkant. Vooral inwendig brengt overgewicht ernstige gezondheidsrisico’s met zich mee. Denk hierbij aan: hart- en vaatziekten, diabetes, lichaam functioneert niet goed, onvruchtbaarheid, jicht, galziekten, gewichtsaandoeningen, hoge bloeddruk, hoog cholesterol, vormen van kanker, menstruatiestoornissen en geboorteafwijkingen.

Veel van deze gezondheidsrisico’s worden veroorzaakt door ongezond en overmatig eten en ontstaan pas op lange termijn. Er zijn ook gezondheidsproblemen die al sneller optreden. De volgende problemen komen relatief veel voor bij mensen die geen direct overgewicht hebben maar evengoed slecht eten. Hier moet je denken aan: vermoeidheid, stress, futloos, depressief, obstipatie, diarree, slecht slapen, laag zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen, reizen wordt bemoeilijkt en kans op isolement.

Waarom gezonde recepten zo belangrijk?

Om onze energiebalans weer in evenwicht te brengen, moeten we ons voedingspatroon structureel veranderen. Het bereiden van gezonde recepten is daarbij essentieel. Van alle Nederlanders leidt inmiddels meer dan 50 procent aan overgewicht en dit percentage stijgt nog altijd. Om het aantal mensen met overgewicht flink te doen afnemen, moeten we veel vaker en regelmatiger gezonde recepten in ons dagelijks eet schema verwerken.

Hoe kom ik aan gezonde recepten?

Je wilt alle gezondheidsrisico’s tot een minimum beperken. Dat kan door je eet schema aan te passen en door structureel minder en gezonder te eten. Dat is een mooie theorie, maar de praktijk is vaak weerbarstiger. Want hoe kom je aan de juiste recepten? Om alvast een goede start te maken op weg naar een gezond en vitaal lichaam zijn er diverse boeken met eenvoudige en snelle recepten.